Mijn naam is Inge van Soelen. Ik ben lactatiekundige IBCLC , lactatiekundige NLG en draagconsulent.

Ik woon in Benschop met mijn man en 3 kinderen. Van oorsprong ben ik opgeleid en gepromoveerd als neurowetenschapper. Ik ben ook werkzaam geweest als beleidsmedewerker op het gebied van kwaliteit van zorg en richtlijn ontwikkeling. In 2018 heb ik de keuze gemaakt om mij om te scholen en mijn eigen praktijk te starten.

Ik werk vanuit huis en kom voor consulten bij jullie thuis langs. Ik ben ook werkzaam bij kinderkliniek TandInZicht, De Bilt. Hier ben ik samen met collega lactatiekundigen en tandartsen, onderdeel van het team voor beoordelen en zo nodig behandelen van een functie beperkende tongriem.

Visie

Mijn visie is dat iedereen recht heeft op goede en eerlijke informatie, om zo keuzes te kunnen maken over hoe ze het eigen kind willen voeden op een manier die bij jullie gezin past.

Verder vind ik het heel leuk om mee te denken met ouders en te zoeken naar een oplossing die voor ouders en het kind kan werken. Elke situatie is anders, elke ouder en kind hebben weer andere wensen en eigenschappen. Binnen dit vakgebied is er zelden een standaard oplossing en dat maakt het voor mij telkens weer een interessante uitdaging: om te zoeken, samen met ouders en kind, naar wat voor jullie werkt.

Opleiding tot lactatiekundige

Ik ben IBCLC en NLG gecertificeerd. Als een zij-instromer, heb ik een alternatief opleidingstraject doorlopen. Hierbij waren er extra onderwijs onderdelen en een vrij omvangrijk aantal ervaringsuren. Deze heb ik uitgevoerd bij zowel thuispraktijken – in de regio Amsterdam, Haarlemmermeer en Utrecht en omstreken -, als ook in een academisch ziekenhuis. Hierdoor heb ik veel gezien en kunnen leren in verschillende omstandigheden, situaties en een grote verscheidenheid aan leeftijden van kinderen. Ik ben aangesloten als lid bij de beroepsvereniging NVL.

Opleiding tot draagconsulent

Als draagconsulent heb ik mijn basisopleiding en de opleiding voor gevorderden gevolgd bij Die Trageschule.