Ik heb alle benodigde scholingen voor lactatiekunde doorlopen en ben nu in afwachting voor mijn examen voor de certificering als IBCLC.

Om hier te komen heb ik een alternatief traject doorlopen, waar ook een aantal andere onderdelen bij horen. Een daarvan is een vrij omvangrijke aantal ervaringsuren doorlopen. Deze heb ik het afgelopen anderhalf jaar gevonden bij zowel thuispraktijken, in regio Amsterdam, Haarlemmermeer en Utrecht en omstreken, als ook in een academisch ziekenhuis. Hiermee heb ik veel gezien en kunnen leren in verschillende omstandigheden, situaties en grote verscheidenheid aan leeftijden van kinderen.

Als aanvullende vakken heb ik mijn baby en kinder EHBO, HBO module ontwikkelingspsychologie en andere aanverwante onderwerpen gevolgd ten behoeve van het beroep als (vrijgevestigde lactatiekundige.

Nu werk ik als lactatiekundige (in opleiding) onder supervisie van enkele mentoren die mij ook tijdens mijn opleiding hebben bijgestaan.

Als draagconsulent heb ik mijn basis en gevorderden opleiding gevolgd bij Die Trageschule. Als lid van de Vereniging van Draagdoekconsulenten (VDC) volg ik met regelmaat scholingsdagen, waarmee mijn kennis op het gebied van dragen actueel blijft.